10 Златни правила за дълъг живот

Дървена табелка с надпис дълъг живот. 

През вековете различните народи са проверили различни подходи, свързани с профилактиката и лечението с природни методи, които могат да бъдат описани в 10 златни правила.

  1. 1.     Контролирайте дишането си! Не оставяйте то да ви контролира!

Не забравяйте, че основната енергия в тялото ни идва чрез кислорода по 45 000 пъти на ден. Ако дишането ни не е правилно (коремно), то как всичко друго да ни е наред?

  1. 2.     Дъвчете течните храни (задържайте ги в устата)!

Така те ще попаднат в стомаха ви с телесна температура.

  1. 3.     Пийте три пъти повече течности от тези, които отделяте (чрез уриниране и чрез потене)!

Водата е над 80% от нашата маса. Доливайте вода по малко, но постоянно.

  1. 4.     Твърдите храни се пият!

Дъвчете и превръщайте тези храни в каша още в устата си. Яжте седнали и отделяйте достатъчно време за сдъвкването на храната. Както няма сграда, построена само от камъни или само от тухли, така и храната трябва да бъде разнообразна. В първия случай сградата пада без крепежни елементи и материали с различна якост; във втория тялото се срива поради липса на жизненоважни елементи и материали.

  1. 5.     Движение = живот!

Който се движи, живее, който спира да го прави, умира. Движете се правилно, без насилие върху двигателно - опорния ви апарат. Мускулите, сухожилията, ставите и костите ви имат неограничени възможности, които трябва да бъдат разширявани бавно и неотстъпно. Ползвайте главно собствената си тежест в тези упражнения. Тя е достатъчна, за да развием безупречно тялото си. Не се опитвайте да постигнете това в кратки срокове. Нали така и денят през пролетта нараства с по едно пшеничено зърно?

  1. 6.     Мисля, следователно съществувам!

Мисля правилно, следователно живея правилно. Мисля позитивно и живея позитивно. Мисля за доброто на себе си и на другите, другите също мислят добро за мен. Не отвръщам на злото със зло, защото само го умножавам. Всичко в крайна сметка е било в началото само мисъл. Правилна мисъл – правилен резултат.

  1. 7.     Който не планира, планира да се провали!

Въведете си режим. В древна Гърция има две контрастни понятия за света – Хаос и Космос. Безредие и Ред. Въведете ред в живота си и той ще потече като пълноводна река, напоявайки с мощните си води всички ваши покълнали мечти. Нали все пак е по – добре да смее ориентирани по карта, отколкото загубени в джунглата?

  1. 8.     Поемайте само природни вещества!

И като храна, и като лек. Органичното, каквото е нашето тяло, не може да живее и да бъде лекувано трайно с неорганично. Ако считате, че това не е вярно, посадете някъде в полето една пластмасова пръчка. Поливайте я, торете я, молете и се, ако щете, и произведете от нея един  обикновен домат. Възможно ли е това?

  1. 9.     Прекарвайте поне един ден от седмицата изцяло потопени в природата!

Без източници на информация, без мобилни телефони, без друга музика освен звуците на гората. Ние се раждаме по природен закон и Земята е нашата майка. Срещайте се достатъчно често с нашата майка, за да не изгубите връзката си с нея. Какво друго е болестта освен загуба на връзката с природата, дарила ни с имунна система, защитаваща организма ни от околната среда?

  1. 10.        Вярвай, но проверявай!

Дори и написаните дотук мъдрости, извлечени от паметта на хилядолетията, трябва да бъдат проверени лично от вас. Пробвайте и се убедете в резултатите. Търсете винаги най – дълбоката истина за живота и здравето ви, а не концепцията на някого за нея. То е вашата истинска памет, вашата проверена мъдрост.