Топ 6 ползи от Трибулус

Качествата на Трибулус Терестис се изразяват в това, че то подобрява кръвния поток към мускулите и спомага за увеличаването нивата на тестостерон в тялото по напълно естествен начин. Това води до подобрена сексуалност и сила, пълноценен мускулен растеж и редуциране на мазнините. Ето и шесте най-основни ползи за човешкия организъм:

 • Апетит:

  Употребата на трибулус при някои индивиди демонстрира увеличаване на апетита;

 • Секс:

  Традиционната употреба на трибулус е свързана с повишаване на сексуалното желание при хора.

 • Кръвно:

  Единственото изследване за ефекта на трибулус върху кръвното налягане при хора установява, че прием от 3 грама дневно редуцира кръвното налягане в рамките на една седмица, като до четвъртата седмица то продължава да бъде намалено с близо 10%. Отбелязани са също регулиране на сърдечния ритъм и холестерола;

 • Простата:

  Потенциални ползи при лечението на простатна хиперплазия, като редуцира симптомите и обема на простатата. Трибулусът е използван в комбинация с листа от къри.

 • Мускули:

  Въпреки твърденията относно ползи за увеличаване на силата и мускулната маса, две изследвания върху професионални атлети не успяват да демонстрират подобен ефект;

 • Тестостерон:

  Въпреки първоначалните изследвания, които демонстрират способността на трибулуса да увеличава лутеинизиращия хормон и вследствие тестостерона, последните научни тестове не демонстрират подобен ефект при здрави мъже, жени и професионални атлети. Потенциални ползи може да има приемът на трибулус алатус или екстракт от плодовете, a не широко използваните при добавките надземни части.