Домашен сусамов тахан 350гр.

Домашният сусамов тахан се смила с каменна мелница и се пече в пещ на дърва. При тази обработка максимално се запазва ценния състав на сусамовото семе.
Доставка: най-късно 25.07.2018 (*има изключения)
Сигурен Доставчик
Гарантирано Качество
30 Дни Право на Връщане
Безплатна Доставка над 69лв
Фиксирана Доставка 3.99лв

Наличност: На склад

9,00 лв.

* Задължителни полета

Подробности

Сусамовият тахан се получава от 100% смлян изпечен, нелющен сусам от биологичен произход. Използва се само сусам българско производство. Смилането става по класическия начин с каменнта мелница, а изпичането - в пещ на дърва. При тази обработка, която е много трудоемка, максимално е запазен ценностния състав на сусамовото семе. Не съдържа консерванти и примеси.

Ползи:

  • Напълно се усвоява от организма, за това е изключително полезен за кръвоносните съдове. 
  • Има повече белтъчини от сиренето, някои видове меса и соята, замества продуктите от животински произход, което го прави незаменима храна за вегетарианци и вегани.
  • Признат е от народната медицина като елексир за стомашно-чревния тракт. Приеман сутрин на гладно по 2-3 супени лъжици е отлично средство при язва, гастрид и колит. 
  • Улеснявахраносмилането и ускорява обмяната на веществата.
  • Дава енергия и сила.
  • Има противомикробнои жлъчеугодно действие.
  • Поради голямото си съдържание на калций, се препоръчва за укрепване и възстановяване на костно-мускулната система. 
  • Особено подходящ е за приемане от деца, бременни и кърмещи.
  • Помага срещу остеопороза. 
  • Съдържа незаменими аминокисилини.
  • Мощен антиоксидант.
  • Спомага за намаляването на холестерола в организма. 
  • Стимулира физическата и умственатадейност и повишава издръжливостта на организма. 
  • Понижава кръвното налягане.
  • Има положителен ефект при мигрена.
  • Нормализира съня. 
  • Засилва имунната система, поради високото съдържание на цинк в него.

В 100гр. сусам се съдържат:

  • Калций - до 1500мг.
  • Магнезий - 350мг.
  • Желязо - 10мг.
  • Цинк - 10мг.
  • Калий - 410мг.
  • Фосфор - 890мг.
  • Витамини Б1, Б2 и Б6

Оценявате: Домашен сусамов тахан 350гр.

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Цена
Полезност
Качество
  • Споделете Вашето мнение

Допълнителна информация

Прием
Дози в опаковка
Съдържание 100% смлян изпечен, нелющен сусам
Възможни противопоказания
Съхранение На сухо и прохладно място.
Производител ET "Йордан Каракехайов"
Предопреждение

Сусамовият тахан е желан във всяка кухня. Използва се за приготвяне на различни рецепти и съчетание с други продукти, според вашия вкус!

Нашето предложение как да приложите сусамовият тахан във вашата кухня e:

Сладки със сусамов тахан, орехи, стафиди и овесени ядки

Необходими продукти:

ю200 гр. сусамов тахан
200 гр. овесени ядки
100 гр. смлени орехови ядки
60 гр. стафиди
250 гр. мед
1 чаена лъжичка ванилова есенция
1 чаена лъжичка канела

Начин на приготвяне:

Стафидите се накисват за около 30 минути в коняк или ром, след което се отцеждат добре. В купа се смесват накиснатите стафиди, сусамовият тахан, медът, ванилията, канелата, овените ядки и смлените орехови ядки. Всичко се обърква много добре. От получената смес с влажни длани се оформят топки, с големината на орех. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се притискат леко.

Фурната се нагрява на 180 градуса. Пекат се за около 12-15 минути, докато крайщата им не започнат да покафеняват. След изваждането им от фурната се оставят за 2-3 минути в тавата.